Kaupunginvaltuuston kuulumisia

Demarikynästä

Riihimäen kaupunginvaltuusto kokoontui jälleen maanantaina 1.10.2018. Esityslistalla oli Riihimäen tulevaisuuden kannalta monia tärkeitä asioita, kuten Riihimäen ammattiteatterin toiminnan säilyttäminen, kuntalaisaloite koskien maakuntarajan siirtämistä sekä valtuustoaloite koskien alle 25-vuotiaiden nuorten maksuttoman ehkäisyn edistämistä. Lisäksi kaupunginvaltuutettu Jere Mattila (sd) jätti kokouksessa valtuustoaloitteen koskien osallistuvan budjetoinnin käyttöönottamista Riihimäellä.

Teatterille saatiin vihdoin selvitysten pohjalta selkeä ratkaisu, jolla ammattiteatteritoiminta saadaan jatkumaan Riihimäellä. Riihimäen Teatteri Oy:n osakkeet myydään Bulevardin Teatteriyhdistykselle, joka on yleishyödyllinen yhdistys, jonka pääasiallisena tehtävänä on ylläpitää ja vastata vanhan Kansallisoopperan ja -baletin, nykyisen Aleksanterin Teatterin taiteellisesta ja vierailuteatteritoiminnasta. Teatterisopimuksen tarkoituksena on sopia pitkäjänteisesti ammattiteatterin harjoittamisesta Riihimäellä, ja mahdollistaa ammattiteatteritoiminnan kehittämisen rahoituksellisesti kestävältä ja vakaalta pohjalta.

Kuntalaisaloite koskien maakuntarajan siirtämistä aiheutti kaupunginvaltuustossa paljon keskustelua puolesta ja vastaan. Lopulta päädyttiin (ään. 31 – 11) lopputulokseen, jossa kaupunginhallitukselle annettiin käytännössä mandaatti aloittaa laaja vaihtoehtoisselvitys maakunnan ja sairaanhoitopiirin vaihtamisesta, mikäli nyt valmisteilla oleva maakunta- ja sote-uudistus ei toteudu suunnitellulla tavalla. Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä pitää tärkeänä sitä, että päätökset tehdään tietoon eikä luulopuheisiin perustuen.

Lisäksi Riihimäen kaupunginvaltuusto teki yksimielisen päätöksen laajentaa maksuttoman ehkäisyn alle 25-vuotiaille nuorille. Aloitteen tekijöinä olivat demarivaltuutetut Silja Nurmi ja Jere Mattila.


Riihimäen kaupunginvaltuuston kuulumiset kokosi valtuutettu Jere Mattila (sd)