Lyhyesti kaupunginvaltuustosta

Demarikynästä

Kyseessä oli vuoden 2018 ensimmäinen valtuuston kokous. Asialista ei ollut erityisen pitkä, mutta sitäkin mielenkiintoisempi. Jo etukäteen suurinta mielenkiintoa oli herättänyt kysymys kouluruokailun järjestämisestä.

Ruokahuollon kokonaisulkoistuksen kilpailuttamisesta keskusteltiin pitkään jäsenkokouksessa ja keskustelu jatkui valtuustoryhmän kokouksessa. Valtuuston asialistalla kysymys olikin sitten ensimmäisten joukossa. Kaupunginhallituksen esitykseen tehtiin pari muutosesitystä.

Lauri Jormanainen (sd) esitti, että esitykseen lisätään riskienhallintasuunnitelma liittyen esim. toimintavarmuuteen.  Sari Jokinen (vihr.) esitti, että hankintapäätöksessä ote-taan huomioon oma tuotanto omissa tai vuokratiloissa.

Petri Mattila (sd) esitti, että kilpailutuksesta tulisi luopua ja täten myös ulkoistuksesta. Asiasta äänestettiin ja vastakkain olivat kh:n esitys ja Mattilan esitys. Kaupunginhallituksen esitys voitti äänin 32 – 11. Näin ollen ruokahuollon kokonaisulkoistus kilpailutetaan.

Sivistyksen ja hyvinvoinnin vaativasta säästötarpeesta kannettiin myös huolta. Mistä yli miljoonan säästöt löytyvät, vai onko ne ylimitoitettu. Monenlaisia selvityksiä on tekeillä ja näiden osalta asioihin varmaan palataan.

Muut esityslistalla olleet asiat eivät aikaansaaneet vilkkaampaa keskustelua ja osa olikin lähinnä tiedoksi saattamista.


Raportin kaupunginvaltuuston kokouksesta 5.2.2018 laati varavaltuutettu Seppo Karjalainen (sd)