Terveisiä puoluevaltuustosta ja järjestöpäiviltä

Demarikynästä

Kaikista lehtijutuista ja somekirjoittelusta huolimatta Jyväskylässä vietettiin demariporukassa kaksi työntäyteistä ja antoisaa päivää. Tunnelma ei ollut millään lailla yhteistyökyvytön tai riitainen, ajoittain tosin hämmentynyt, jos sattui kurkistamaan mitä sosiaalisessa mediassa tapahtuu.

Saimme hyvän presidenttiehdokkaan. Tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja rauhan teemoilla vaaliin lähtevä Tuula Haatainen aloitti kampanjansa välittömästi. Tuulan tukijaksi voi ilmoittautua osoitteessa www.presidentti2018.fi ja hänen puoluevaltuustossa pitämänsä puheen voi lukea tästä.

Järjestöpäivien osallistujat keskittyivät monipuolisissa työpajoissa uuden rakentamiseen. Itse olin mukana mm. kuntavaalikauden haasteita ja kuntataloutta käsittelevissä pajoissa sekä puheenjohtajan vetämässä politiikkapajassa, jossa mietittiin uusia keinoja kuntalaisten tavoittamiseen. Keskustelua riitti ja se oli laadukasta.

Oma energiani ja kiinnostukseni ei riitä loan heittoon tai sen seuraamiseen. Kritiikkiä saa ja pitää esittää, mutta en pidä sanomalehtien palstoja tai mukasalaisia someryhmiä oikeina paikkoina siihen. Ongelmia on, mutta itse haluan ratkoa niitä sisältä käsin ja mennä eteenpäin.

Vaikuttamiseen antaa oivan mahdollisuuden puolueen uusi ohjelmatyö, johon voi kuka tahansa jäsen ilmoittautua mukaan. Tilaisuuden tullen näitä jalkautetaan paikallistasolle myös, joten mukana voi olla myöhemminkin, jos ei halua tai voi sitoutua työmääriin.

Puolueen tilanteesta keskustellaan jäsenkokouksissa niin kuin tähänkin asti ja viestit kulkevat eteenpäin. Keskitytään me täällä yhdessä miettimiseen ja rakentaviin esityksiin, kaupungin kehittämiseen ja asukkaiden hyvinvointiin. Se me osataan.


Kaisu Kotirinta, Riihimäen Sosialidemokraatit ry:n pj ja SDP:n puoluevaltuuston jäsen