Terveisiä sotelasta: Sotainvalidien ja rintamaveteraanien avustuksiin korotusta

Demarikynästä

Riihimäen sosiaali- ja terveyslautakunnalla oli tiistaina 23.4. lyhyehkö, mutta ytimekäs kokous. Lista-asioina olivat ajankohtaisten asioiden lisäksi rintamaveteraanien sekä sotainvalidien etuudet.

Riihimäen rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnassa on Sote-lautakunnan demariryhmästä edustus. Toimikunnan kokouksesta saatiinkin terveisiä lautakuntalaisille: lounassetelin arvo on jäänyt alhaiseksi lounaan todelliseen hintaan nähden ja silmälasikorvauksen tuloraja on jämähtänyt alhaiselle tasolle vuosikausiksi. Näihin asioihin toivottiin korjausta.

Lautakunta päätti yksimielisesti nostaa lounassetelin arvon 9,50 eurosta 10,50 euroon niin sotainvalidien kuin rintamaveteraanienkin osalta. Lisäksi rintamaveteraanien osalta päätettiin korottaa silmälasiavustusten tulorajaa 1300 eurosta 2000 euroon sekä mahdollistaa liikkumista tukevien palveluiden käyttö myös naapurikuntiin.

Lopuksi käytiin vielä läpi alkuvuoden talouden toteutumista lautakunnan osalta. Ennuste näyttää jälleen kerran positiiviselta. Palvelualueilla on tehty hyvää työtä ja budjetti ollaan näillä näkymin alittamassa.

Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää.


Sotelautakunnan demariryhmän jäsenet: Ari Ruottinen (sotelautakunnan varapuheenjohtaja), Seppo Karjalainen (sotelautakunnan jäsen) ja Lauri Jormanainen (kaupunginhallituksen edustaja)