Toiminnan vuosi 2011

Toiminnan vuosi 2011

Vuosien työn jälkeen on riihimäkeläisen sosialidemokraattisen perheen järjestörakenteen muutosprojekti saatu päätökseen ja uudistunut Riihimäen Sosialidemokraatit ry on aloittanut toimintansa. Kiitos tästä kuuluu jäsenistölle, joka hyvässä yhteistyössä ja yhteisellä tavoitteella on tämän mahdollistanut. Tästä on hyvä jatkaa.

Kunnallispolitiikassa Riihimäen kaupungin talouden, palvelurakenteen ja tulevien vuosien haasteet ovat vaativat. Olemme jo aiemmin valtuustokauden alussa tehneet tarvittavat luottamushenkilöjärjestelyt, joten voimme joustavasti keskittyä viemään kaupunkiamme eteenpäin. Vaikka velkaongelma on kiistatta olemassa, Riihimäen kaupunki voi tulevina vuosina keskittyä hallittuun ja taloudellisesti kestävään kasvuun, kasvun oikean rakenteen kautta.

Eduskuntavaalit

Vuoden 2011 toiminnan ehdoton kohokohta oli kevään eduskuntavaalit, jossa SDP tavoitteli suurimman puolueen asemaa. Valtakunnallisesti tämä tavoite ei toteutunut, mutta Riihimäellä ja Hämeen vaalipiirissä sosialidemokraatit säilyttivät suurimman puolueen aseman. Riihimäen Sosialidemokraattien oma ehdokas, Miia Nahkuri, innosti paikkakunnalla väkeä vaalityöhön laajalla rintamalla.

Presidentinvaalien 2012 vaalityö käynnistyi. Puolue järjesti presidenttiehdokkaasta jäsenäänestyksen, jossa saivat äänestää myös muut kuin SDP:n jäsenet rekisteröitymällä internetissä. Eniten ääniä, 67 % kaikista äänistä, keräsi Paavo Lipponen.

Työ Kunnallisvaaleja 2012 varten käynnistettiin ehdokasasettelun ja vaaliohjelman valmistelun merkeissä.

Tapahtumia vuodelta 2011: