Toiminnan vuosi 2012

Toiminnan vuosi 2012

Vaalivuonna 2012 on erinomainen tilaisuus käydä avointa ja aktiivista keskustelua kuntalaisten kanssa ja se olkoon myös poliittisen toimintamme ykkösasia. Menestymistämme vuoden molemmissa vaaleissa edesauttaa, että olemme nyt järjestöllisesti aikaisempaa paremmassa tilanteessa – kykenemme tekemään isommalla joukolla parempaa tulosta, kuten vuoden 2011 toiminta on selvästi osoittanut.

Riihimäen kaupungin talouden ja seudun kuntarakenteen haasteet ovat vaativia. Velkaongelma on kiistatta olemassa, mutta emme joudu rahoittamaan palveluitamme lainanotolla. Tehdyt investoinnit ovat tukemassa kasvavan Riihimäen palveluhaasteita ja nyt on niiden vakiinnuttamisen vuoro. Tämä vaatii alueellista yhteistyötä, huolellista valmistelua ja vahvaa päätöksentekoa riihimäkeläisten parhaaksi. Sosialidemokraatit tukevat Riihimäen seudun kuntien vapaaehtoisesti tekemää yhteistyötä. Emme halua, että meitä koskevat päätökset tehdään muualla.

SDP:n 43. puoluekokous oli Helsingissä 24. – 26.5.2012. Yhdistys valitsi edustajaehdokkaiksi vaaliyhtymä IV:n (Riihimäki, Hausjärvi, Loppi) jäsenäänestykseen Jorma Höökin, Kaisu Kotirinnan, Petri Mattilan, Miia Nahkurin ja Päivi Pehkosen. Puoluekokousasioita käsiteltiin kokouksissa kevään aikana. Riihimäkeläisten esityksestä Hämeen piiriryhmän ehdokkaaksi puolueen varapuheenjohtajavaaliin asetettiin lahtelainen Eero Vainio, joka tuli myös valituksi. Onnittelut Eero!

Presidentinvaalit 2012

Presidentinvaalien vaalityö on aloitettiin syksyllä 2011. SDP:n ehdokas oli puolueemme pitkäaikainen puheenjohtaja, entinen pääministeri ja eduskunnan puhemies Paavo Lipponen. Paavo Lipponen sai 22.1.2012 pidetyssä presidentinvaalissa Riihimäellä 7,9 %:n osuuden kaikista annetuista äänistä, mikä on hieman suurempi kuin Hämeen vaalipiirin alueella (7,2 %) tai koko maassa (6,7 %) tarkasteltuna.

Kunnallisvaalit 2012

Myös kunnallisvaalien vaalityö on aloitettu syksyllä 2011 valmistelemalla ehdokasasettelua ja yhdistämällä se jäsenhankintatyöhön. Tavoitteenamme on saavuttaa monipuolisella ehdokaslistallamme suurimman puolueen asema Riihimäellä ja yli 30 %:n kannatusta. Tavoite on realistinen ja tarkoittaa neljän valtuustopaikan lisäystä nykyiseen valtuutettujen määrään. Kunnallisvaaleissa teemanamme on Reilumpi Riihimäki.

Tilaisuudet

Vaaleihin liittyvien tapahtumien lisäksi yhdistys järjestää jäsenistölleen mm. ajankohtaisiin aiheisiin ja järjestötoimintaan liittyvää koulutusta tarpeen mukaan sekä kaikille kaupunkilaisille avoimia tilaisuuksia, mm. jo perinteiseksi muodostuneet:

Tapahtumia vuodelta 2012: