Eduskuntavaalit 2023

Rohkeutta olla sinun puolellasi

Haluamme jatkaa työtä paremman huomisen puolesta. SDP:llä on suunnitelma, joka on kirjoitettu vaaliohjelmaamme. Voimme tarjota muutoksen johtoon kokeneen johtajan ja meillä on rohkeutta.

Hämeen Sosialidemokraattien listalla on 14 eduskuntavaaliehdokasta, mukana riihimäkeläinen yhdistyksemme jäsen Lauri Jormanainen.

Lauri paljasjalkainen hämäläinen, ahkera kunta- ja aluepoliitikko ja jalkapalloileva vanginvartija, jonka tavoite päätöksenteossa on edesauttaa ihmisten hyvinvointia turvallisessa ympäristössä.

Vaalityö on käynnissä ja monenlaista tukea tarvitaan.
Tutustu Lauriin ja liity Laten joukkueeseen!

Keskeisimmät tavoitteemme

SUOMESTA KOULUTUKSEN KÄRKIMAA

SDP haluaa rakentaa Suomea, joka on avoin, rohkea ja kekseliäs. Tavoitteenamme tulee jatkossakin olla maailman osaavin kansa, koska vain siten olemme kilpailukykyisiä ja voimme varmistaa kaikille mahdollisuuden tavoitella omia unelmiaan.

PAREMPAA TYÖELÄMÄÄ

Työ on yhteiskuntamme kivijalka. Sen pohjalle rakennetaan henkilökohtaista toimeentuloa ja osallisuutta, mutta myös yhteiskunnan menestystä, kilpailukykyä ja vaurautta. SDP:n ajatus on kauan ollut se, että työllisyyden hoito ja hyvien työpaikkojen syntyminen on kestävintä talouspolitiikkaa, mitä pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa voi tehdä.

HUOLEHDITAAN SUOMEN JA SUOMALAISTEN TURVALLISUUDESTA

Suomen ja suomalaisten turvallisuudesta huolehtiminen on meille tärkeää. Turvallisuuden perusta luodaan vähentämällä yhteiskunnan eriarvoisuutta, vahvistamalla kansalaisten osallisuutta sekä huolehtimalla Suomen huoltovarmuudesta ja uskottavasta puolustuskyvystä. Suomen on myös edistettävä ihmisoikeuksien kunnioittamista, demokratiaa ja kansainvälisten sopimusten noudattamista kaikkialla maailmassa.

OIKEUDENMUKAISTA JA VASTUULLISTA TALOUSPOLITIIKKAA

Kestävän kehityksen periaatteet ohjaavat kaikkea SDP:n politiikkaa. Siksi myös kaiken politiikan taustalla on oltava kestävä, oikeudenmukainen talouspolitiikka, joka vaatii sosiaalista ja ekologista kestävyyttä toteutuakseen täysimääräisesti.

TORJUTAAN ILMASTONMUUTOSTA JA LUONTOKATOA

SDP:n tavoitteena on edistää nopeaa ja kokonaisvaltaista siirtymistä ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviin yhteiskuntiin koko Euroopan unionissa ja maailmanlaajuisesti.

PALVELUITA, JOTKA TOIMIVAT KAIKILLE

Me sosialidemokraatit haluamme turvata sosiaali- ja terveyspalvelut, hoitoon pääsyn ja tarvittavan tuen. Olemme valmiita investoimaan näihin palveluihin ja niitä meille tekeviin ihmisiin.

Tutustu SDP:n koko vaaliohjelmaan tästä.

Vuoden 2023 eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2.4.2023. Ennakkoäänestysaika on kotimaassa 22.–28.3. ja ulkomailla 22.–25.3.

SDP:n eduskuntavaalivideo 2023

Eduskuntavaalikuulumisia

  • Sinun puolellasi – kiitos äänestäjille!
    SDP sai 2.4.2023 pidetyissä eduskuntavaaleissa Riihimäellä suurimman kannatuksen, 23,9 % kaikista annetuista äänistä (+ 3,0 %-yks.). Riihimäen Sosialidemokraatit ry kiittää kaikkia SDP:n ehdokkaita äänestäneitä. Oma ehdokkaamme Lauri Jormanainen sai hienosti 2441 ääntä ja keräsi riihimäkeläisiltä äänestäjiltä toiseksi suurimman äänipotin (1411…