163 – Mattila Petri

Ehdokkaat 2021

Mattila Petri

49 v., autonkuljettaja


Olen jo keski-iän saavuttanut perheenisä Riihimäeltä. Perheeseeni kuuluvat vaimo ja viisi lasta, joista kaksi on jo lähtenyt maailmalle.

Lähdin aikoinaan mukaan kuntapolitiikkaan, kun koin yhteisten asioiden hoitamisen tärkeäksi ja ennen kaikkea kiinnostavaksi tavaksi vaikuttaa kuntalaisten asioihin. Olenkin ollut mukana hoitamassa yhteisiä asioita jo kolmen valtuustokauden ajan. Kuntapolitiikassa minulle tärkeitä asioita ovat mm. koulutus, päivähoito, ikäihmisten palvelut, terveydenhoito, harrastusmahdollisuudet ja muutenkin laadukkaat ja kaikkien saatavilla olevat maksuttomat tai vähintäänkin kohtuuhintaiset palvelut. Lähikoulut ja niiden puolustaminen on ollut myös lähellä sydäntäni ja myöskin liikuntaa edistävät arvot ovat aina näkyneet voimakkaasti toiminnassani. Olen esimerkiksi tehnyt valtuustossa esityksen, että kaupungin omistamat harrastuspaikat olisivat maksuttomia alle 18-vuotiaille ja aikuisilta perittäisiin vain pieni maksu.

Lasten ja nuorten kanssa toimiminen on ollut minulle aina tärkeää, olenkin ollut mukana heidän kanssaan erilaisissa harrastustoiminnoissa jo kaksi vuosikymmentä. Agendallani on myös jo aikaisemmin esittämäni Nuorten kesätyöprojekti. Siinä ajatuksena on taata jokaiselle nuorelle kesätyöpaikka. Olen muutenkin monessa mukana, sillä kuulun usean yhdistyksen aktiivihenkilöihin.

Mottonani on ”Työmies on palkkansa ansainnut!” Sillä mielestäni jokaisella on oltava mahdollisuus työhön ja työstä saatavalla palkalla on pystyttävä elättämään itsensä ja perheensä.