Aluevaalien kärkiteemoina laadukkaat palvelut, oikea-aikainen hoitoon pääsy ja henkilöstön hyvinvointi

Ajankohtaista,Aluevaalit 2022,Etusivu

Historian ensimmäiset aluevaalit käydään hyvinvointialueilla 23.1.2022. Oletko sinä kiinnostunut sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisestä ja tulevaisuuden hyvinvointialueiden rakentamisesta?


Ensimmäiset aluevaltuustot tekevät hyvinvointialueiden kehityksen kannalta merkityksellisiä päätöksiä, jotka vaikuttavat meidän jokaisen arkeen ja koko hyvinvointivaltion ytimeen. Päätökset koskevat esimerkiksi palveluverkon laajuutta, hoitoon pääsyä ja henkilökunnan työoloja.

SDP:lle jokaisen yhdenvertainen oikeus laadukkaisiin palveluihin, oikea-aikainen hoitoon pääsy sekä henkilöstön hyvinvointi ovat näiden vaalien keskeisimpiä teemoja.

HOITOA ON SAATAVA AINA TARVITTAESSA

Oikea-aikaiset palvelut sekä luovat hyvinvointia että säästävät rahaa. Korona-ajalta kertyneen hoivavelan purkaminen on ensiarvoisen tärkeää. Tarvitsemme hoitotakuun, riittävät ja laadukkaat palvelut ja palveluverkon, jotta hoitolupaus on toteutettavissa.

Hyvinvointialueiden päättäjät päättävät siitä, millaisia palveluita jatkossa tarjotaan ja miten palveluita tuotetaan. Jokaisen suomalaisen on voitava luottaa siihen, että hoitoon pääsee tarvittaessa, asuinpaikasta riippumatta.

HYVINVOIVA HENKILÖSTÖ TURVAA PALVELUIDEN LAADUN

Palvelut ja hoitolupaus edellyttävät osaavaa ja hyvinvoivaa henkilökuntaa. Toimivien palveluiden voimavara on niitä tekevät ihmiset. SDP:lle henkilökunnan asema, hyvinvointi ja työolot ovat tärkeitä ja me lupaamme huolehtia henkilöstön asemasta uudistuksen aikana.

SDP haluaa, että hyvinvointialueilla henkilöstön hyvinvoinnista huolehditaan. Hyvinvointialueiden työntekijöiden työolojen ja työn tekemisen ympäristön tulisi olla sellainen, että merkityksellisen työn tekeminen hyvin, ja ilman kohtuutonta työkuormaa, on aidosti mahdollista. Työhyvinvointi ja työssä jaksaminen muodostuvat useista asioista. Hyvän johtamisen ja esimerkiksi oikeudenmukaisten työvuorokäytäntöjen tulisi olla itsestään selvä osa jokaista työyhteisöä. Työntekijöillä on oltava myös mahdollisuus kehittää omaa ammattitaitoaan.


Lähde mukaan aluevaaleihin!

Oletko kiinnostunut ryhtymään SDP:n aluevaaliehdokkaaksi? Jätä meille yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Voit hakeutua ehdolle kotikuntasi mukaisella hyvinvointialueella. Riihimäki kuuluu Kanta-Hämeen hyvinvointialueeseen.


Lue lisää SDP:n aluevaalien kärkiteemoista

Tästä pääset aluevaalisivullemme