Hämeen Sosialidemokraattien puoluekokousedustajat valittu

Etusivu,Puoluekokous 2020

Ylimääräinen piirikokous nimesi kokouksessaan 28.5.2020 Hämeen Sosialidemokraattien edustajat SDP:n elokuussa pidettävään puoluekokoukseen. Hämeestä puoluekokousedustajia valittiin 39 ja kaikenkaikkiaan puoluekokoukseen osallistuu 500 puoluekokousedustajaa.

Riihimäen seudun vaaliyhtymästä puoluekokousedustajiksi tulivat valituiksi Olli Tuovinen, Silja Nurmi, Kaisu Kotirinta ja Kari Vilkman Riihimäeltä, Ossi Kollin Lopelta ja Maaret Ollila Hausjärveltä. Hämeen puoluekokousedustajaryhmä aloittaa toimintansa 11.6.2020 järjestäytymiskokouksella, jossa päätetään ryhmän sisäisten järjestelyjen lisäksi myös henkilöesityksistä puoluekokouksessa toimiviin valiokuntiin.

Seudun puoluekokousedustajat ovat jäsenistön käytettävissä ja kuulevat mielellään evästyksiä matkalla kohti puoluekokousta.


Puoluekokouksessa käsitellään muun muassa Periaatejulistus, Poliittinen ohjelma ja puoluekokousaloitteet. Puolue järjestää kesäkuussa etäkoulutuksia, joissa käydään läpi puoluekokouksessa käsiteltäviä poliittisia asiakirjoja. Koulutukset on tarkoitettu niin puoluekokousedustajille, varaedustajille kuin myös laajemmin puolueen jäsenistölle.

Puoluekokousmateriaalit ovat tutustuttavissa Tulevaisuuskanavalla!


Etäkoulutukset puoluekokousasiakirjoista:

Koulutukset ovat katsottavissa livenä SDP kampanja Facebook-ryhmässä, lähetysten yhteydessä osallistujilla on mahdollisuus esittää puhujille kysymyksiä. Kaikki esitykset jäävät myös ryhmään ja ovat katsottavissa myös myöhemmin.

Keskiviikkona 10.6. klo 18.00 Periaatejulistus

Periaatejulistusta valmistelleen työryhmän puheenjohtajat puoluesihteeri Antton Rönnholm ja puoluehallituksen jäsen Kaisa Vatanen avaavat koulutuksessa periaatejulistuksen sisältöä. Vuoden 2017 Lahden puoluekokouksessa päätettiin, että puolueelle valmistellaan periaatejulistus ja poliittinen ohjelma, jotka muodostavat yhdessä eheän kokonaisuuden SDP:n politiikan perustaksi. Periaatejulistuksessa määritellään sosialidemokraattien perusarvot, missio ja visio tulevaisuudesta. Poliittisessa ohjelmassa määritellään puolestaan tavoitteet, joiden kautta haluttua visiota rakennetaan.

Tiistaina 16.6. 18.00 Poliittinen ohjelma

Poliittisen valmistelun päällikkö Joona Räsänen käy koulutuksessa läpi poliittisen ohjelman sisältöä.

Keskiviikkona 24.6. klo 18.00 Puoluekokousaloitteet

Puoluekokoukselle tehtiin määräaikaan mennessä 246 eri aloitetta. Poliittisen valmistelun päällikkö Joona Räsänen käy koulutuksessa läpi aloitteita ja puoluehallituksen vastauksia niihin.