Hyvinvointialueiden rakentajat on valittu

Ajankohtaista,Aluevaalit 2022,Etusivu

Historian ensimmäiset aluevaalit on nyt käyty ja aluevaltuutetut aloittelevat pikkuhiljaa työtään. Ensimmäiset valtuustot suunnittelevat oman hyvinvointialueensa toimintamalleja ja vastaavat siitä, että kaikki asukkaat saavat tulevaisuuden sote-palvelunsa laadukkaasti ja tasapuolisesti koko alueella. Päätökset koskevat esimerkiksi palveluverkon laajuutta, hoitoon pääsyä ja henkilökunnan työoloja.

Aivan aluksi haluaisin kiittää…

Riihimäen Sosialidemokraatit kiittää kaikkia SDP:n ehdokkaita äänestäneitä. Olemme Kanta-Hämeen hyvinvointialueen suurin puolue 25,0 %:n kannatuksella ja aluevaltuustossa SDP:llä on 15 paikkaa 59:sta. Riihimäellä saimme niin ikään aluevaalien suurimman kannatuksen (21,8 %).

Sosialidemokraattien listalta Riihimäen seudulta aluevaltuustoon tulivat valituksi Miia Nahkuri (Riihimäki, 849 ääntä) ja Lauri Jormanainen (Riihimäki, 328 ääntä). Heidän terveisensä:


Miia Nahkuri

Aluevaltuutettu

Aivan aluksi haluaisin kiittää äänestäjiäni. Aluevaltuusto päättää tulevaisuuden sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista. Nämä ovat minulle sydäntä lähellä monella tapaa ja halu vaikuttaa näihin palveluihin oli aikoinaan syy lähteä mukaan politiikkaan.

Palvelujen parantaminen vaatii, että alueella kuullaan alueen asukkaita, alueen työntekijöitä ja eri toimijoita. Tämän lisäksi tarvitaan ripaus rohkeutta hakea uudenlaisia ratkaisuja hyvinvointialueen palvelujen tuottamiseen.

Odotan innolla uuden hyvinvointialueen rakentamista yhteistyössä muiden päättäjien kanssa. Tulen toimimaan tässäkin luottamustehtävässä rohkeudella ja sydämellä.


Lauri Jormanainen

Aluevaltuutettu

Oli hienoa huomata, että kantahämäläiset kokivat SDP:n vastuullisimmaksi puolueeksi vastaamaan elintärkeistä peruspalveluistaan. Listaltamme löytyi laajasti monipuolista osaamista ja monta hyvää ehdokasta jäi valitsemattakin.

Nyt on kaikkien valittujen käärittävä ripeästi hihat ja organisoiduttava hyvässä yhteistyössä. Hyvinvointialueen toimintaan on tärkeää saada hyvä alku, jotta pääsemme sujuvasti kohti ensi vuoden toimintojen siirtoa kunnilta ja kuntayhtymiltä.

Itselläni on motivaatio korkealla olla rakentamassa laadukkaita palveluita kaikille kantahämäläisille, ja muille niitä tarvitseville. Kiitänkin kaikkia minua äänestäneitä, joiden ansiosta voin olla tätä tärkeää työtä tekemässä.


Varavaltuutetuiksi aluevaltuustoon Riihimäen seudulta tulivat valituksi Kari Masalin (Hausjärvi, 219 ääntä, 5.), Leila Ahlqvist (Loppi, 186 ääntä, 8.), Irene Piipponen (Hausjärvi, 175 ääntä, 10.), Petri Mattila (Riihimäki, 171 ääntä, 11.) ja Mikko Räsänen (Riihimäki, 171 ääntä, 12.).

Kiitos kaikille ehdokkaillemme ja vaalityössämme monin tavoin mukana olleille!

Hyvinvointi. Arvokkainta mitä meillä on.


Aluevaalien tulokset: Oikeusministeriön vaalisivusto
SDP:n Kanta-Hämeen aluevaltuutetut: Hämeen Sosialidemokraatit