Petri Mattila: ”Lapset ja nuoret ovat meidän tulevaisuus”

Ajankohtaista,Etusivu

Riihimäen Nuorisovaltuusto juhli 25-vuotistaivaltaan Nuva-gaalassa 17.11.2023. Gaalassa jaettiin tunnustuspalkintoja nuorten asioita aktiivisesti edistäneille. ”Vuoden ääni nuorten puolesta” tunnustuspalkinnon saanut kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Petri Mattila (sd) on tunnustuksesta yllättynyt ja otettu. Tunnustus myönnettiin henkilölle, joka on nuorisovaltuuston mielestä ollut hyvin äänessä nuorten puolesta kunnan päätöksenteossa.

Perusajatus on, että lapset ja nuoret on meidän tulevaisuus

”On tärkeää, että me kunnalliset luottamushenkilöt varmistetaan lapsille hyvä tulevaisuus, turvattu tulevaisuus. Yhteiskunnassa on paljon ongelmia, mitkä koskettaa erityisesti nuoria. Niihin on hyvä puuttua ja keskustella. Valtuustossakin on tullut esille mm. hyvinvointikertomus, joka kertoo erittäin surullisia asioita meidän lapsista ja nuorista. Olen kyllä niitä tuonut esille siellä aina ja toivonut, että koko valtuusto ottaisi niihin oikeasti kiinni ja niitä haluttaisiin parantaa”, Mattila sanoo.

On monta asiaa mitä kaupungissa voidaan hyvinvoinnin eteen tehdä

Vaikka tietyt sosiaalipuolen asiat ovat siirtyneet hyvinvointialueen hoidettavaksi, niin myös kaupunki pystyy hyvinvointia luomaan. Ennaltaehkäisy on erittäin tärkeää. ”Siitäkin asiasta olen hyvin paljon puhunut, että kannattaa sijoittaa vaikka nyt euro, muuten se voi tulla kaksi euroa maksamaan meille tulevaisuudessa. Viimeksi kaupunginvaltuuston talousarviokokouksessa 13.11.2023”, sanoo Mattila.

”Kiitos nuorisovaltuustolle tästä tunnustuksesta, työ jatkuu tällä saralla!”