Perinteikäs Rity-talo poistuu katukuvasta

Ajankohtaista,Etusivu,Rity-talo

Riihimäkeläisten sosialidemokraattien toimintakeskuksena toiminut Rity-talo poistuu Riihimäen Hämeenkadun katukuvasta loppuvuoden aikana. Vuonna 1963 valmistunut liiketalo on tullut talotekniikan näkökulmasta tiensä päähän eikä sitä olisi mahdollista säilyttää ilman taloudellisesti merkittäviä peruskorjauksia.

Riihimäen Sosialidemokraatit ry omistaa Rity-talon kiinteistöä hallinnoivan Kiinteistö Oy Riihimäen Hämeenkatu 48:n koko osakekannan. Keväällä 2018 yhdistys päätti luopua Rity-talon ylläpitämisestä ja antoi kiinteistöyhtiölle tehtäväksi solmia esisopimuksen kiinteistön myynnistä T2H Rakennus Oy:lle sekä jättää Riihimäen kaupungille tätä koskevan kaavamuutoshakemuksen. Tarkoituksena on korvata nykyinen liikerakennus uudella pääasiallisesti asumiskäyttöön tarkoitetulla rakennuksella.

Riihimäen Sosialidemokraatit ry:n kokous- ja muu järjestötoiminta siirtyy toistaiseksi Herajoen työväentalon tiloihin. Samalla etsimme uutta toimintatilaa Riihimäen keskustan alueelta. Rity-talon purkutyöt alkavat lokakuun 2021 alussa ja kestävät vuoden loppuun asti. Purkutyön toteuttaa Totaalipurku Oy.

Rity-talo ja sitä edeltänyt vanha Riihimäen työväentalo ovat tarjonneet sekä riihimäkeläisille että ulkopaikkakuntalaisille monenlaisia kokemuksia yli sadan vuoden ajan. Taloilla on erilaisten yhdistysten toimintojen lisäksi mm. tanssittu, bingottu ja laulettu, asioitu erilaisissa myymälöissä huonekaluliikkeistä suutariin, viihdytty ravintoloissa ja juhlittu Vappua näyttävin menoin. Ennen kaikkea Rity-talolla kohdattu.

Otamme mielellämme vastaan muistoja ja kuvia, joita Rity-talosta siellä syystä tai toisesta vierailleille ja toimineille ihmisille, yhdistyksille ja yrityksille on kertynyt. Muistoja voi toimittaa esimerkiksi sosiaalisen median kautta tunnisteella #ritytalo.

Riihimäen Sosialidemokraatit ry


Lisätietoja antavat

Kiinteistö Oy Riihimäen Hämeenkatu 48 kehittämisen osalta
Kari Kaistinen, KOY:n hallituksen puheenjohtaja, puh. 050 387 3941

Riihimäen Sosialidemokraatit ry:n toiminnan osalta
Kaisu Kotirinta, yhdistyksen puheenjohtaja, puh. 040 538 8779


Rity-talo Facebookissa ja Instagramissa