Riihimäen kaupunginjohtajaksi Jouni Eho yksimielisesti

Demarikynästä,Etusivu

Riihimäen kaupunginvaltuuston viides kokous 2022 olisi vuoden alussa laadittujen aikataulujen mukaan ajoittunut heinäkuun jälkeiseen aikaan. Ylimääräinen kokous 30. kesäkuuta todettiin kuitenkin tarpeelliseksi uuden kaupunginjohtajan valitsemiseksi. Jere Penttilä, joka oli aloittanut työnsä Riihimäen kaupunginjohtajana 15.3.2021, oli valittu Keskon Itä-Suomen aluejohtajaksi. Uusi haku oli tarpeen Riihimäellä. Tärkeä virkavaali pidettiin Uramon koulussa. Loppusuoran ehdokkaita oli kolme: Jouni Eho, Jorma Haapanen ja Ilari Soosalu.

Kokouksen alkuverryttelynä oli vuoden 2022 talousarvioon liittyvä asia, määrärahan muutos. Tilainvestointien liikuntapaikat -hankkeen merkittävimmälle kohteelle, Peltosaaren yleisurheilukentälle, myönnettiin 350 000 euron lisämääräraha. Lisäksi kunnallistekniikan investoinneille myönnettiin lisämäärärahaa 1 480 000 euroa ja teknisen toimialueen kalustoinvestoinneille 40 000 euroa. Summat katetaan tilainvestoinneissa uimahallin ja maauimalan perusparannushankkeesta toteutumatta jäävillä kustannuksilla kaupungin sisäisillä rahan siirroilla. Lisäksi tehtiin pieniä teknisluotoisia määrärahasiirtoja. Ehdotus hyväksyttiin puheenvuoroitta yksimielisesti.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riku Bitter (kok) esitteli virkavaaliin liittyviä asioita ja pienen muutoksen kaupunginjohtajasopimukseen. Kaupunginhallitus oli valtuustoa edeltäneessä kokouksessaan päätynyt yksimielisesti ehdottamaan Jouni Ehoa uudeksi kaupunginjohtajaksi. Kun päätös myös valtuustossa kaikin äänin yksimielisesti hyväksyttiin, kutsuttiin Eho istuntosaliin. Raikuvien suosionosoituksien saattelema Riihimäen kaupungin ”uusi isä” piti kiitospuheen.

Valtuuston puheenjohtaja Miia Nahkuri (sd) onnitteli Ehoa ja korosti tehdyn päätöksen yksimielisyyttä. Kiitoksia hän suuntasi muun muassa kaupungin henkilökunnalle. Valtuuston varapuheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen (vas) jatkoi kiitosten ketjua. Kännykkäkamerat olivat tiiviissä käytössä ja nettiinkin siirtyi lukuisia kuvia historiallisesta johtajavaihdosta.

Jouni Eho on syntynyt Utsjoella ja kasvanut Rovaniemellä. Perheessä vaimo, kolme teini-ikäistä lasta ja muutama lemmikki. Valtiotieteen kandidaatti (koripallostipendiaattina Yhdysvalloissa Davidson Collegessa North Carolinassa) ja yhteiskuntatieteiden maisteri Joensuun yliopistossa. Korkeakouluharjoittelussa ulkoministeriössä hän tutki 2003 EU:n yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä NATO+ sopimusta. Pyhtään kunnanjohtajana reilun kolmen vuoden ajan toiminut siirtyi helmikuussa 2022 Redstone AERO:on.

Kesäkuisen kokouksen tunnelmat tiivisti kaupunginvaltuutettu Kari-Veli Lehtonen (sd).