Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaaleissa äänestetään evankelisluterilaisen kirkon ja sen seurakuntien tulevaisuudesta valitsemalla luottamushenkilöt nelivuotiskaudelle. Seuraavat seurakuntavaalit pidetään 20.11.2022 ja ennakkoäänestys 8.–12.11.2022.

Kirkko toimii paikallisella tasolla seurakunnan jäsenten edustajien omilla päätöksillä. Ei ole aivan saman tekevää, ketkä ovat Riihimäen evankelisluterilaisen seurakunnan kirkkovaltuustossa päättämässä kirkollisveron tuoton käytöstä. Kirkon työstä ja tehtävistä voidaan käydä ja käydään yhteiskunnallista keskustelua, mutta päätöksenteko opillisista kysymyksistä kuuluu kirkon omalle hallinnolle.

Me sosialidemokraatit haluamme kutsua kirkkoon kuuluvia jäseniämme ja kannattajiamme mukaan vaikuttamaan kirkon työhön sekä paikallisesti että laajemmin kirkon piirissä. Valitut edustajamme vaikuttavat myös hiippakuntavaltuuston ja kirkolliskokouksen vaaleissa sekä piispanvaaleihin. Paikallisilla vaaleilla vaikutetaan siis koko kirkon suuntaan ja kirkon uudistumiseen.

LÄHDE MUKAAN SEURAKUNTAVAALEIHIN!

Oletko kiinnostunut ryhtymään seurakuntavaaliehdokkaaksi SDP:n listalle? Lähetä meille yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lähetä yhteystietosi!

Äänioikeutettu on jokainen 16 vuotta täyttänyt kirkon jäsen ja vaalikelpoinen ehdokkaaksi jokainen 18 vuotta täyttänyt kirkon konfirmoitu jäsen siinä seurakunnassa, jossa asuu.