Sinun puolellasi – kiitos äänestäjille!

Ajankohtaista,Eduskuntavaalit 2023,Etusivu

SDP sai 2.4.2023 pidetyissä eduskuntavaaleissa Riihimäellä suurimman kannatuksen, 23,9 % kaikista annetuista äänistä (+ 3,0 %-yks.).

Riihimäen Sosialidemokraatit ry kiittää kaikkia SDP:n ehdokkaita äänestäneitä.

Oma ehdokkaamme Lauri Jormanainen sai hienosti 2441 ääntä ja keräsi riihimäkeläisiltä äänestäjiltä toiseksi suurimman äänipotin (1411 ääntä). Laurin terveiset:


Lauri Jormanainen

Lauri Jormanainen


Kiitoskahvit täytekakun kera
ti 11.4. klo 13-15 Vaalikulmalla (Hämeenkatu 4).
Tervetuloa!


Ensimmäiset eduskuntavaalini ehdokkaana on nyt takana. Aiemmin olen ollut muiden tukijoukoissa, joten jonkinlainen käsitys oli siitä, mitä kampanjointiin liittyy. Itse ehdokkaana ollessa tahti oli luonnollisesti hyvin tiivis, mutta oli hieno päästä kohtaamaan ihmisiä ja keskustelemaan yhteiskunnallisista aiheista päivittäin ympäri vaalipiiriä. Eduskuntavaalit olivat mahtava kokemus, ja opin niiden aikana paljon ihmisille tärkeistä asioista sekä itsestäni.

Lähes kaksi ja puolituhatta hämäläistä antoi minulla ainoan käytettävissä olleen äänensä.

Riihimäellä SDP otti selvästi suurimman äänisaaliin ja itse sain kotikaupungissani toiseksi eniten ääniä kaikista ehdokkaista. Olen erittäin kiitollinen ja nöyrä tällaisen luottamuksen edessä.

Nyt on aika keskittyä sekä kaupungin että hyvinvointialueen tehtävien hoitamiseen mahdollisimman hyvin. Kampanjanaikaisten kohtaamisten ja saamani kannustavien palautteiden myötä olen melko hyvin perillä siitä, mitä hämäläisillä on sydämellä. Tämä edesauttaa myös nykyisissä tehtävissäni päättäjänä. Kevät näyttää hyvin tiiviiltä ja käsiteltävänä on tärkeitä asioita ja suuria kokonaisuuksia. Työtä siis riittää, mutta siihen pitää kaikkien päättäjien ollakin valmis.

Haluan kiittää Riihimäen Sosialidemokraatteja asettamisestani ehdokkaaksi ja vahvasta tuesta kampanjan aikana. Myös Hausjärven ja Lopen demareilta saatu tuki oli äärimmäisen tärkeää. Seudulla tehtiin vahvaa työtä oikeudenmukaisemman yhteiskunnan puolesta. Hämeen Sosialidemokraatit teki yhdessä hyvää työtä ja kaikkien ehdokkaiden kanssa oli hyvä henki alusta loppuun saakka.

Valtava kiitos kaikille tukijoilleni ja äänestäjilleni!


Koko maasta SDP sai 43 kansanedustajan paikkaa, mikä on kolme enemmän kuin edellisellä kaudella. 19,9 %:n kannatuksella SDP on kolmanneksi suurin eduskuntapuolue. Paikkamäärissä edellä ovat Kokoomus (48 paikkaa) ja Perussuomalaiset (46 paikkaa).

Hämeen vaalipiirissä SDP on Perussuomalaisten jälkeen toiseksi suurin puolue 23,7 %:n (- 0,3 %-yks.) kannatuksella ja säilytti neljä kansanedustajanpaikkaa. Hämeestä kansanedustajiksi valittiin Tarja Filatov Hämeenlinnasta, Mika Kari Lahdesta, Ville Skinnari Lahdesta ja Johannes Koskinen Hämeenlinnasta.

Onnittelemme kaikkia sosialidemokraattien eduskuntavaaliehdokkaita hienosta yhteisestä vaalituloksesta!


Vaalien vahvistetut tulokset oikeusministeriön sivulla.