Syyskokouksen kuulumisia

Ajankohtaista,Etusivu

Riihimäen Sosialidemokraatit ry:n syyskokous pidettiin Herajoen työväentalolla 30.11.2021. Vuoden 2022 pääteemoina yhdistyksen toiminnassa ovat järjestön toiminnan kehittäminen, jäsenhankinta ja vaalityö.

Toiminnasta

Rity-talo ja sitä edeltänyt vanha Riihimäen työväentalo ovat tarjonneet sekä riihimäkeläisille että ulkopaikkakuntalaisille monenlaisia kokemuksia yli sadan vuoden ajan. Vuonna 1963 valmistunut liiketalo oli tullut talotekniikan näkökulmasta tiensä päähän eikä sitä olisi ollut mahdollista säilyttää ilman taloudellisesti merkittäviä peruskorjauksia. Yhdistyksen kokous- ja muu järjestötoiminta on siirtynyt toistaiseksi Herajoen työväentalon tiloihin.

Historian ensimmäiset aluevaalit käydään hyvinvointialueilla 23.1.2022. Hyvinvointialueiden ylintä päätösvaltaa käyttää vaaleilla valittava aluevaltuusto, joka päättää alueen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä. Riihimäen seudun vaaliyhtymän alueelta (Riihimäki, Hausjärvi, Loppi) asetetaan aluevaaleihin yhteensä 19 ehdokasta. Tavoitteenamme on yhteistyössä muiden vaaliyhtymän puolueosastojen kanssa varmistaa sosialidemokraattien hyvä vaalitulos sekä omalla seutukunnalla että koko Kanta-Hämeen alueella.

Järjestötoiminnan kehittämistyöhön luodaan aikataulutettu pitkän tähtäimen suunnitelma. Ensimmäisinä kehittämisalueina ovat yhdistyksen poliittisen toiminnan ja yhteydenpidon järjestäminen, jäsenhankinta ja –huolto sekä tapahtumatoiminta.

Koronaviruksen aiheuttamat ajoittaiset poikkeusolot todennäköisesti helpottavat rokotuskattavuuden noustua ja pääsemme toiminnassamme sekä tapaamaan toisiamme kasvotusten että kohtaamaan kuntalaisia erilaisissa tilaisuuksissa. Pandemian aikana käyttöön otetut uudet toimintatavat, kuten joidenkin kokousten pitäminen etäkokous- tai hybridimallilla, ovat käyttökelpoisia myös jatkossa, kun mietimme järjestötoiminnan kehittämistä.

Yhdistys on perustettu vuonna 1903, joten loppuvuodesta aloitamme valmistautumisen yhdistyksen 120-vuotisjuhlallisuuksien järjestämiseen. Syyskaudella aloitamme valmistautumisen myös vuoden 2023 eduskuntavaaleihin ehdokasasettelulla. Oman sosialidemokraattisen ehdokkaan asettaminen on tärkeää kaupungin, seutukunnan ja Hämeen piirin kannalta.

Henkilövalintoja

Syyskokouksessa tehtiin sääntöjen mukaisia henkilövalintoja. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Kaisu Kotirinta ja uutena varapuheenjohtajana aloittaa Petri Mattila. Johtokuntaan varsinaisiksi jäseniksi valittiin Mikko Arminen, Matti Kinnunen, Maarit Lindberg, Kristina Ruuskanen, Mikko Räsänen, Matti Silvonen, Kirsti Tolvanen ja Jouni Valli sekä varajäseniksi Pentti Auvinen, Marjo Kylänpää ja Maarit Lindholm-Teräväinen.