Terveisiä Laten joukkueesta

Ajankohtaista,Etusivu

Hämeen Sosialidemokraattien vaalityötä käytiin läpi 22.01.2023 seminaarissa Lahdessa. Seminaarin tarkoitus oli antaa ehdokkaille ja vaalityötä tekeville apuja hyvän vaalityön tekemiseksi. Luennoitsijoina olivat järjestöpäällikkö Pekka Tuuri, järjestökouluttaja Salla Saarinen ja euralainen eduskuntavaaliehdokas Ari Reunanen, kaikki SDP omasta porukasta. Varsinainen SDP-kampanja avaus järjestetään Helsingissä 4.2.2023. Avaukseen on tulossa yli 500 henkeä, eli tupa tulee olemaan täynnä.

Puolueelta tulee oma Suomen talouden kehittämisohjelma tammikuun aikana, joka tähtää siihen, että valtion taloutta tulee kehittää hallitusti, ottaen ihmiset huomioon. Keskusteluissa ja tutkimuksissa tärkeimmiksi kohteiksi on muodostunut terveyspalvelujen turvaaminen sekä köyhyyden ja syrjäytymisen vähentäminen. SDP on ollut ja myös tulevaisuudessakin kaikkien meidän suomalaisten puolue.

Varsinaisen SDP:n vaalikampanjan yksi tavoite on kohdata miljoona ihmistä. Kampanjan punainen lanka on, että olemme paras vaihtoehto puoluekentässä. Puolue, joka on tavallisen ihmisen puolella, olemalla inhimillinen ja ymmärtäväinen. Ihmisiä vaalikentillä lähestytään keskustelemalla ja laittamalla ehdokkaan persoonan peliin. Kaikille näkemyksille löydämme ymmärrystä, toisten puolueiden linjoja rakentavasti arvostellen.

Uutena kampanjamallina otamme entistä enemmän käyttöön ovelta ovelle kampanjoinnin. Kampanjointi on ollut kovassa huudossa Ruotsissa, mutta on sitä tehty Suomessakin jo useita vuosia. Kampanjan punainen lanka on saada ehdokas paremmin tunnetuksi. Ovella käynnillä annetaan kuulijalle lyhyt informaatio ehdokkaasta ja vaalitavoitteista, leppoisassa ja rakentavassa hengessä.

Kaikkiin puolueen tavoitteisiin ehdokkaamme Lauri Jormanaisen on hyvä samaistua. Näistä ja monesta muustakin asiasta voit kysyä lisää Laurilta kun kohtaat hänet. Laurin kampanja pyrkii tavoittamaan mahdollisimman monta äänestäjää, kiertämällä kenttää laajasti. Apujakin vielä tarvitaan. Taloudellisen tuen lisäksi apua tarvitaan vaalikahvilan päivystyksessä ja muissakin vaalitapahtumissa, vaalimainosten jakamisessa ja monenlaisessa muussa. Kaikille halukkaille ja kampanjassa mukana jo oleville järjestetään kampanjan avaustilaisuus. Siitä tarkemmin, kun myös tietoa muista vaalitilaisuuksista saat Laurin kotisivuilta ja muista somekanavista.


Teksti ja kuva: Isto Kaarnalehto