Uusi puheenjohtaja Miia Nahkuri korostaa valtuuston roolia päätöksenteossa

Ajankohtaista,Etusivu

Kaupunginvaltuuston kokouksen avasi vanhimpana valtuutettu Kari-Veli Lehtonen (sd), joka johti kokousta siihen asti, että sai luovuttaa puheenjohtajuuden juuri valitulle valtuuston puheenjohtaja Miia Nahkurille (sd).

Nahkurin puhe valtuustolle ennen puheenjohtajan paikalle siirtymistä:

“Ensimmäiseksi haluan kiittää saadusta luottamuksesta itseni ja varmasti myös valtuuston varapuheenjohtajien puolesta.

Meistä valtuutetuista jokainen on saanut kunnallisessa päätöksenteossa arvokkaimman mandaatin, kuntalaisten luottamuksen, kun meidät on valittu vaalien kautta kaupunginvaltuustoon. Valtuusto käyttää kaikkein korkeinta päätösvaltaa kaupungissa ja täällä päätetään merkittävimmät linjaukset sekä strategiset valinnat.

Näiden päätöksien kanssa linjassa tulee olla myös kaikki muut päätökset joita tehdään.

Uskon ja luotan siihen, että yhdessä valtuuston puheenjohtajiston ja kaikkien teidän valtuutettujen kanssa saamme luotua yhteiset pelisäännöt, joiden avulla päätöksenteko on sujuvaa. Valtuuston kokoukset on tietenkin tärkein osa tätä yhteistä päätöksentekoa. Toivon, että säilytämme niitä hyviä käytäntöjä edellisiltä kausilta ja mahdollisesti otetaan käyttöön myös joitain uusia, joiden avulla valtuutetuilla on mahdollisuus vaikuttaa asioihin jo silloin kun ne ovat valmisteltavana.

Luotan siihen, että meistä jokainen ymmärtää myös sen, kuinka arvokas valtuutetun luottamustehtävä on ja kannamme sitä arvokkaasti, kunnioitamme toisia ihmisiä ja käymme asiallisia keskusteluja niin täällä valtuustossa kuin myös muualla.

Lämpimästi kiitoksia tästä luottamuksesta!”

Riihimäen Sosialidemokraatit ry onnittelee kaikkia luottamustehtäviin valittuja ja toivottaa voimia vaativaan työhön kotikaupungin parhaaksi!


Nyt valtuustossa valitut kunnalliset luottamushenkilöedustajamme löytyvät täältä. Samalle sivulle kootaan myöhemmin kaikki edustajamme. Esityksemme kaikkiin tehtäviin löydät täältä.

Kaupunginvaltuuston kokoustallenteet löytyvät Riihimäen kaupungin YouTube-kanavalta.