Riihimäkeläisedustajat valmiina puoluekokoukseen

Etusivu,Puoluekokous 2020

SDP:n puoluekokous pidetään tulevana viikonloppuna Tampereella. Kokous alkaa lauantaina 22.8. ja päättyy maanantaina 24.8.

Riihimäen Sosialidemokraateista puoluekokoukseen osallistuvat Olli Tuovinen, Silja Nurmi, Kaisu Kotirinta ja varaedustajan paikalta mukaan noussut Marjo Kylänpää. Torstai-iltana ryhmä kävi läpi kokouksen käytännön asioita valiokuntatyöskentelystä puheenvuorojen pitämisiin ja äänestystilanteisiin sekä keskusteli muutamista asiakysymyksistäkin.

Silja Nurmi, Marjo Kylänpää, Kaisu Kotirinta ja Olli Tuovinen

Viikonlopusta on tulossa työntäyteinen, koska poikkeusoloista johtuen mm. valiokuntien aloitekäsittelytyölle on käytännössä aikaa vain puoluekokousviikonlopun aikana. Lähinnä vain periaatejulistusta ja kokouksen julkilausumia käsittelevät valiokunnat ovat kokoontuneet etäyhteyksin kokousta edeltävällä viikolla. Riihimäkeläisten valiokunnat löytyvät täältä.


Puoluekokousjärjestelyt ovat tällä kerralla poikkeukselliset, mikä vaikuttaa myös kokouksen kulkuun. Edustajien kokousinfo turvallisuusohjeineen sekä kaikki ajantasaisesti päivittyvät kokousmateriaalit löytyvät puoluekokouksen HowSpace-työtilasta. HowSpacessa on myös mahdollista keskustella muiden kokousedustajien kanssa joko oman piirin kesken tai maanlaajuisesti. Lisäksi mm. kokouksen puheenvuoropyynnöt jätetään sitä kautta.

Tampere-talolla edustajat on jaettu kahteen saliin, joiden välillä on videoyhteys. Valiokunnat kokoontuvat myös erityisjärjestelyin, jolloin osa valiokunnasta on salissa ja osa etäyhteyden päässä. Äänestäminen tapahtuu äänestyskapulaa käyttäen lukuunottamatta henkilövaaleja, joissa käytetään perinteistä lippuäänestystä turvallisuusohjeita noudattaen.

Yleiset suositukset ovat voimassa myös puoluekokouksessa. Ohjeistuksen lisäksi edustajille jaetaan käsidesiä ja hengityssuojaimia. Ylimääräisiä osallistujia kokoustiloihin ei päästetä, mutta kokousta pääsee seuraamaan aiempien vuosien tapaan puolueen videotaltiointien kautta.


Hämeen puoluekokousedustajaryhmän palaverit ovat keskittyneet henkilövalintojen ympärille. Sunnuntaina 16.8. Teams-palaverissa esittäytyivät puolueen puheenjohtajaehdokas Sanna Marin, puolueen varapuheenjohtajaehdokkaat Ville Skinnari, Matias Mäkynen, Timo Harakka, Aki Linden, Jaana Ylitalo ja Niina Malm sekä puoluevaltuuston puheenjohtajaehdokas Sirpa Paatero. Aki Linden on ehdolla myös puoluevaltuuston puheenjohtajaksi.

Puoluekokousmateriaalit ovat tutustuttavissa Tulevaisuuskanavalla!