Tule mukaan rakentamaan oikeudenmukaista ja solidaarista kirkkoa!

Ajankohtaista,Etusivu

Me sosialidemokraatit haluamme kutsua kirkkoon kuuluvia jäseniämme ja kannattajiamme mukaan vaikuttamaan kirkon työhön sekä paikallisesti että laajemmin kirkon piirissä. Tule mukaan rakentamaan oikeudenmukaista ja solidaarista kirkkoa!

Seuraavat seurakuntavaalit pidetään 20.11.2022 ja ennakkoäänestys 8.–12.11.2022. Tuolloin valitaan evankelisluterilaisen kirkon luottamushenkilöt seurakuntaneuvostoihin ja kirkkovaltuustoihin. Valitut edustajamme vaikuttavat paikallisseurakunnan hallinnon ja talouden lisäksi hiippakuntavaltuuston ja kirkolliskokouksen vaaleissa sekä piispanvaaliin. Paikallisilla vaaleilla vaikutetaan siis koko kirkon suuntaan ja kirkon uudistumiseen.

Kirkon työstä ja tehtävistä voidaan käydä ja käydään yhteiskunnallista keskustelua, mutta päätöksenteko opillisista kysymyksistä kuuluu kirkon omalle hallinnolle.

Sosialidemokraatteina toimimme sen kirkon puolesta, jossa

  • ketään ei jätetä yksin
  • kaikki ihmiset ovat samanarvoisia
  • kirkko on kaikille turvallinen yhteisö
  • tuemme lähimmäisiä lähellä ja kaukana

Kirkon arvotehtävä

Kirkon arvot ovat laajalti samoja kuin sosialidemokraattisen liikkeen: solidaarisuus, keskinäinen suvaitsevaisuus ja kanssaihmisen kunnioitus. Jokainen ihminen syntyy arvoltaan ja oikeuksiltaan yhdenvertaisena ja ainutlaatuisena yksilönä.

Yhteinen vastuu ympäristöstä ja aktiivinen työ ilmastotavoitteiden puolesta ovat tärkeitä periaatteita kestävän tulevaisuuden rakentamisessa.

Kirkko on kansallinen ja kansainvälinen. Seurakunnan olemukseen kuuluu, että se sekä toimii paikallisesti että kantaa kansainvälistä vastuuta ja toimii vuorovaikutuksessa muun maailman kanssa.


Oletko kiinnostunut ryhtymään seurakuntavaaliehdokkaaksi SDP:n listalle? Lähetä meille yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Tutustu SDP:n seurakuntavaaliohjelmaan!